Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Kør grønt – det gør vi 🌱

Alle vores turist- og konference-busser hos Herning Turist kører på HVO 100, som er fossilfri diesel udvundet af 100% genanvendelige råmaterialer såsom vegetabilsk olie og animalsk fedt.

- et miljøbevidst valg for en klimavenlig fremtid.


Hvad er HVO 100 Fossilfri diesel

HVO 100 Fossilfri diesel er et alternativ til fossil diesel, og selvom HVO er 100% genanvendelige råmaterialer, har den samme tekniske egenskaber som fossil diesel. Til gengæld udleder du med HVO op til 90 % mindre CO2 og reducerer partikler. 

Fordelene ved HVO 100

  • Da HVO 100 produceres af 100% genanvendelige råmaterialer, såsom vegetabilsk olie og animalsk fedt fra f.eks. slagteriaffald, opnås der ved brug af HVO 100 en besparelse i udledning af CO2 i et ”vugge til grav” perspektiv.
  • En C02 besparelse opnås, da råmaterialet der anvendes til fremstilling af HVO 100 optager CO2 i vækstfasen. Dermed opnås en genanvendelighed af CO2 på op til 90% sammenlignet med fossilt diesel.
  • HVO 100 har en renere forbrænding grundet et højere indhold af brint. Derfor vil brugeren af HVO 100 også opleve en mindre udledning af skadelige stoffer såsom partikelforurening, kvælstofoxider (NOx), og kulilte (CO).
  • Cetantallet eller ’tænd-villighed’ for HVO 100 er 70, som er betydeligt højere sammenlignet med 51 for fossil diesel. Det giver ekstra kraft til køretøjet og en mere effektiv og renere forbrænding, som reducerer sod i motorer.
  • HVO 100 har bedre køleegenskaber sammenlignet med almindelig diesel.

Kilde Cirkel K​
PAKKEREJSER TIL BERLIN & INDKØBSTURE TIL FLEGGAARD​

Bliv chaufførlærling hos Herning Turist
09-08-2022
- og få en EUD Erhvervsuddannelse på 3 år som buschauffør i kollektiv trafik Har du en drøm om at læse til buschauffør? - så er det nu du skal tilmelde dig uddannelsen. Skolestart 15. august! 🚌🚌🚌 Læs mere om uddannelsen og tilmeld dig her 👇
Læs hele nyheden
Kør grønt – det gør vi 🌱
24-02-2022
Alle vores turist- og konference-busser hos Herning Turist kører på HVO 100, som er fossilfri diesel udvundet af 100% genanvendelige råmaterialer såsom vegetabilsk olie og animalsk fedt - et miljøbevidst valg for en klimavenlig fremtid.
Læs hele nyheden

Få tilbud på bustransport her

Ønsker du at få tilbud på bustransport fra Herning Turist?

Hold dig opdateret på Facebook

Vi opdaterer løbende vores Facebook side med nyheder og inspiration! Hop ind på vores Facebook side i dag og gå på opdagelse i de nyeste billeder og historier.


Vi elsker at dele vores oplevelser. På vores facebook side kan du se videoer fra vores forskellige ture, se billeder af vores dagligdag, læse anmeldelser og meget mere. 

Vi glæder os til at se dig på Facebook.​

Hvad siger vores kunder

Her kan du se hvad vores kunder siger om os

"Pålideligt firma"

Pålideligt firma der leverer mere end man forventer.

Rita Jaqué

"Gode busser og chauffør!"

Gode busser og chauffør at køre med på Linje Togbus grøn mellem Frederikssund og København.

Ken Graversen

"Alt i alt en positiv oplevelse....."

Super gode rejsemål......

Godt tilrettelagt.......

Super busser......

Gode chauffører......

Alt i alt en positiv oplevelse......

Inger Skjoldan Gigl

Vurderet 4,4 / 5 stjerner på baggrund af 41 anmeldelser på ​Facebook

​Herning Turist   |   Fastrupdalen 9-11, 7400 Herning   |   Telefon: 9712 8911   |   CVR: 19995739   |   E-mail: herning@herning-turist.dk | Persondata politik